Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

ДЕ ПЕНСІОНЕРУ ВЗЯТИ ГРОШІ НА ДОРОГІ ЛІКИ. Михайло Вулах в рубриці "Я - Корреспондент"

Історія життя Елеонори Червенко
У більшості літніх людей пенсії вистачає лише на  їжу та оплату комунальних послуг. Коли ж лікар виписує дорогі ліки або виникає необхідність пройти дороге обстеження, ситуація здається безвихідною. Так колись вважала і Елеонора Червенко. Однак вона знайшла спосіб подолати матеріальні труднощі і готова поділитися своїм рецептом.

Сьогодні 81-річна пенсіонерка Елеонора Червенко видається цілком щасливою у своїх буденних клопотах. Але 8 років тому все було інакше. Злидні довели її до межі: жінка готова була корпатись у смітнику, аби вижити. Після смерті чоловіка пенсіонерка влізла у борги. Тривалий час, щоб хоч якось прогодуватися, колишній інженер-будівельник не цуралася жодної роботи: була і прибиральницею, і санітаркою. Але все одно грошей не вистачало. А згодом у жінки ще виявили серйозну хворобу. Де взяти гроші на ліки? Це питання не давало їй спокою.

Випадково по радіо Елеонора Терентіївна почула про Центр допомоги та соціального захисту пенсіонерів «ПЕНСІОН». Як за соломинку, вона вхопилася за цей шанс – ретельно вивчила умови договору про довічне утримання в обмін на нерухомість, адже квартира залишалася її єдиною цінністю.

Оскільки тоді пані  Елеонора вперше в житті чула про такий договір, спочатку проконсультувалась у чотирьох незалежних юристів, щоб зрозуміти, чи є ризик. Усі вони пояснили, що в 57 розділі Цивільного кодексу  України описуються умови підписання цього договору. Отже, все законно. Тому жінка вирішила, що варто приймати рішення і діяти.

Щоб забезпечити себе в майбутньому, перший солідний грошовий внесок, який вона отримала від Центру «ПЕНСІОН»,  після підписання договору Елеонора Червенко поклала в банк на депозит під відсотки. Лише найнеобхіднішу суму витратила на погашення боргів та відновлення здоров’я. 

До того ж є ще два бонуси. По-перше, тепер по договору довічного утримання пані Елеонора щомісячно отримує додаткові кошти, по-друге, вже не сплачує за комунальні послуги – тепер ці обов’язкові виплати здійснює «ПЕНСІОН».

Звісно, ліки пенсіонерам потрібно самостійно купувати, але й в цьому випадку  Центр допомоги та соціального захисту пенсіонерів «ПЕНСІОН» став у нагоді, адже створив службу «Усі аптеки», де можна дізнатися найнижчі ціни на ліки і суттєво зекономити.

Жінка радить укладати договір довічного утримання не лише одиноким пенсіонерам, а і тим, у кого є діти, які за тими чи іншими обставинами не можуть допомогти своїм батькам з лікуванням. Адже це реальний шанс отримати кошти на відновлення здоров’я, а отже, й на продовження життя людей поважного віку. Дійсно, такий договір надає багато переваг і пенсіонеру, і його близьким, які, на жаль, інколи не в змозі утримувати своїх батьків.

Вже майже 8 років після укладання договору довічного утримання Елеонора Червенко живе повноцінним життям, не зважаючи на свою серйозну хворобу. Єдине, про що шкодує, що раніше не дізналася про центр «ПЕНСІОН». Можливо, тоді їй вдалося б врятувати чоловіка від тяжкої хвороби і сметрі та не страждати стільки років від злиднів.

 

Посилання на оригінал: http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3794099/#5


Версия для печати

Назад к списку