Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Де пенсіонеру взяти гроші на ремонт? Анонс

Розбираємо фінансове питання

 

 

Зовсім нещодавно ми з вами обговорювали тему можливості проведення ремонту пенсіонером у власному помешканні. Дискусія з цієї теми на сторінках нашої соціальної мережі продовжується і досі, адже кожному хочеться проживати в комфортних умовах. Тому сьогодні ми вирішили поговорити про фінансову складову ремонтних робіт, яка найчастіше і є перешкодою до втілення цієї задумки.

 

Отримуючи на руки від держави трохи більше тисячі гривень, наші пенсіонери вже і не мріють про проведення ремонтних робіт. Адже самі ціни на будівельні матеріали вже лякають – найдешевший мішок цементу потягне на 55 грн., а змішувач у ванну-кімнату, який не протягне і півроку роботи – 150 грн. Як з такими цінами дозволити собі хоча б елементарне? І це не беручи до уваги вартість послуг на самі роботи – хороші майстри зараз на вагу золота, тому і ціну за послуги встановлюють чималу.

 

Звернувшись до пенсіонерів на вулиці, ми визначили кілька можливих напрямків вирішення ситуації з ремонтом. Перший – взяти кредит у банку або в кредитній спілці. Наразі існують спеціальні програми, за якими можна отримати гроші в борг під невеликі відсотки. Але ж його необхідно повернути, а розраховувати на появу грошей у майбутньому пенсіонерам (а особливо самотнім) не доводиться. Шлях другий – заробити гроші самотужки. І тут все залежить від фізичних можливостей кожного, адже можна у сімдесят років зберегти чудове здоровся, якого вистачить для підробітку. Хоча не всім так щастить, і дозволити собі працювати може не кожен. Варіант третій – допомога близьких людей. І тут знову ж таки як кому щастить, а самотніх людей похилого віку у нас вистачає. Четвертий варіант – відмовляти собі у всьому, але назвати це варіантом язик не повертається. Наші пенсіонери «завдяки» державі і так собі у всьому відмовляють, щоб вижити.

 

Є ще один варіант, досить екзотичний. Останніми роками у європейських країнах виникла мода на ремонт з тих матеріалів, які викидають на смітник. І дійсно, скільки разів, виходячи з дому, ми помічали біля сміттєвих контейнерів «відходи» від ремонту, які можуть ще знадобитись? Залишилось лише провести рейд містом і зібрати необхідні матеріали. Та цей варіант може стати у нагоді лише пенсіонерам, які самі здатні провести ремонт, у яких на це вистачить здоровся і таланту. А що робити самотнім пенсіонерам з обмеженими можливостями?

 

У Центрі «ПЕНСІОН» можуть підказати як мінімум ще один варіант, де взяти кошти на ремонт. Цікаво? Тоді дивіться програму "Життя на пенсії з Центром "ПЕНСІОН" щовівторка о 10:30 та щоп'ятниці о 14:30 на телеканалі "1 Діловий".


Версия для печати

Назад к списку