Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Хочеш пенсію – здай відбитки пальців



Проблеми з пенсійними виплатами актуальні в Україні як ніколи раніше. Мінімальну пенсію в Україні отримують більше 2,5 мільйонів чоловік. Вижити на 1873 гривні неможливо.

Дефіцит Пенсійного фонду становить понад 140 млрд. грн., держава анонсує підвищення пенсій і при цьому посилено хоче боротися з аферистами. А чи знаєте, які запобіжні заходи планується ввести, щоб викрити пенсіонерів-шахраїв? Отже, держава, піклуючись, щоб шахраї не отримували пенсію, планує ввести наступний алгоритм вилову зловмисників. Пенсіонерам доведеться переоформити пенсійне посвідчення з фотографією, зробленою там, де видається документ, щоб нібито виключити можливість вклейки чужого фото, і залишити відбитки пальців рук. Також раз на півроку пенсіонер повинен буде відвідати відділення Пенсійного фонду або банку, який перераховує йому пенсію, і особисто заповнювати реєстраційну картку. Цей захід спрямований проти шахраїв, які отримують пенсії за померлих. Одержувачам пенсій в руки, а не на картку, гроші будуть доставляти тільки за місцем реєстрації (прописки). Навіщо при наявності електронних реєстрів змушувати пенсіонерів відзначатися? Питання. Когось взагалі цікавить, що більшість з них малорухливі? Навряд чи. По суті, помилково без пенсії може залишитися не одна тисяча беззахистних пенсіонерів. Ось так оригінально планується боротися з нестачею в Пенсійному фонді близько 140 млрд. грн. Боротьба йде за кожну копійку. І головний підозрюваний у неефективному використанні державних коштів – нібито пересічний пенсіонер.
 

А от пенсіонерам, які є підопічними Центру «Пенсіон», які уклали договір довічного утримання, не слід турбуватися про будь-які неадекватні нововведення, адже, по-перше, вони мають юридичну підтримку, «Пенсіон» ретельно веде всі справи підопічних і за необхідності юридично допомагає їм, тому всі юридично захищені. По-друге, завдяки Центру «Пенсіон» підопічні пенсіонери мають додаткові кошти – щомісячно вони отримують ще одну пенсію та виплату комунальних платежів.  А хто захистить інших самотніх пенсіонерів, особливо тих, кого випадково можуть назвати аферистами і не виплатити пенсії? Питання риторичне. Але кілька місяців таких нововведень для пенсіонерів, яких помилково визнали аферистами,  можуть звести на той світ тисячі пенсіонерів, які залишаться без коштів на існування.


Версия для печати

Назад к списку