Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Сьогодення інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій. МИХАЙЛО ВУЛАХ В РУБРИЦІ "Я - КОРРЕСПОНДЕНТ"

Нещодавно мені випала честь відвідати конференцію Київської міської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій, куди я був запрошений почесним гостем.
Як живеться інвалідам війни та збройних сил – звітував голова організації.
На засіданні чергової VІІІ звітно-виборчої конференції прийняли участь близько 60 делегатів. Були присутні керівники первинних організацій. Серед почесних гостей також були представники Пенсійного фонду України та керівник Всеукраїнської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Маматов Олександр Леонідович.
Діючий голова Анцибора Анатолій Дмитрович підвів підсумки за останні п’ять років роботи організації.
Головна місія організації – захист прав та надання допомоги  інвалідам війни та збройних сил, саме на це й були покладені всі зусилля у роботі.
На конференції вирішували питання – як далі жити організації, на що звернути особливу увагу.  Як зазначив А.Д. Анцибора у своєму виступі, крім надання допомоги інвалідам, весь час велась активна громадська діяльність. Члени організації неодноразово відвідували зону АТО, щоб підняти бойовий дух наших солдат та надати гуманітарну допомогу. Здійснено  36 виїздів в зону АТО, надано 50 тонн допомоги продуктами, речами.  Також надана гуманітарна допомога дитячому будинку в зоні АТО.
Оскільки організація налічує 1230 лежачих, на базі шкіл створено групи волонтерів-підлітків, які допомагають таким  інвалідам в Оболонському районі.
За останні п’ять років довелося стикнутися з багатьма проблемами. Наприклад, доводиться боротися за кожне приміщення, хоча за законом держава зобов’язана безкоштовно їх надавати. Також докладено багато зусиль, щоб зберегти апарат при Департаменті соціальної політики.  
В перспективі – велике бажання зберегти комплексну програму соціального партнерства.  Гостро стоїть питання з медичною допомогою інвалідам Великої Вітчизняної війни, важлива реабілітація інвалідів війни, зокрема, учасників АТО, підтримка лежачих інвалідів та вдів інвалідів війни.
В кінці свого звіту Анатолій Дмитрович  Анцибора подякував делегатам VІІІ звітно-виборчої конференції за надану честь бути головою організації останні 5 років. Багатьом членам організації було вручено подяки та грамоти від Київської міської ради за активну працю у допомозі інвалідам війни та збройних сил. 

 








 

Посилання на оригінал: http://blogs.korrespondent.net/blog/kyiv/3859406/


Версия для печати

Назад к списку