Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Уроки історії. Яке майбутнє чекає на українських пенсіонерів? Частина 1

Думки Центру ПЕНСІОН стосовно майбутнього

На написання цього матеріалу нас надихнули соціальні мережі. Вже котрий час на їх сторінках точиться запекла боротьба між різноманітними політичними силами, які в різні голоси стверджують про «покращення» та «підвищення». І все б нічого, можливо, після виборів справді щось зміниться. Але у «покращення» наш Центр точно не вірить. І зараз ми спробуємо аргументувати, чому ми дотримуємось такої думки, і найголовніше – чому наразі справа захисту та догляду наших пенсіонерів лежить виключно на плечах цих пенсіонерів!

 

Чудовим лакмусовим папірцем нашого з вами життя є наша ж з вами історія, історія нашої країни. Довгі роки, поки наша країна проходила шлях становлення та відокремлення від Союзу, ми чекали покращення. Щоразу, коли на обрії з’являвся новий політичний лідер, коли інформаційний простір зворушували обіцянки «покращити» та «підвищити», ми з надією потирали руки і вірили – завтра ми прокинемось, і заживемо!

 

І прокидались, але нічого не відбувалося, ціни як і раніше невпинно росли, заробітні плати за цінами, як і раніше, не встигали. А соціальні гарантії так і залишалися «гарантіями» - гарантувати не завжди означає забезпечити… І лягали ми спати з думками «Нічого, ще трішки потерпимо, і все налагодиться». Але йшли роки, а ми щоранку знаходили за вікнами все ту ж країну, країну озлоблених заробітчан та незахищених пенсіонерів.

 

А в чому ж причина? Невже ми не можемо жити краще? Чому за газ повинні платити неймовірні гроші? Чому пенсію отримуємо меншу, ніж прожитковий мінімум? Чому працювати їдемо за кордон? І головне - чому політики не виконують своїх обіцянок? Так і чекаємо відповідей на усі ці «чому?», від народження до самої смерті…

 

Та чи потрібно чекати? Можливо, саме в чеканні наші проблеми? Історія вже давно вказує нам на наші помилки – досить чекати, необхідно щось робити! І на порозі чергових виборів ми маємо зрозуміти – КРАЩЕ ВЖЕ НЕ БУДЕ!

 

У другій частині матеріалу ми продовжимо Уроки історії і розповімо вам про свій варіант покращення життя вже сьогодні!


Версия для печати

Назад к списку