Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Як економити на пенсії? Анонс

Анонс передачі від нашого Центру

 

 

Розпочати розповідь хотілося б фразою: «Економіка повинна бути економною». Але в рамках пенсійної теми ця фраза не є актуальною, адже назвати сучасну пенсію і стиль життя пенсіонерів «економікою» недоречно. Тому просто вкотре обговоримо фінансове становище українських пенсіонерів.

 

Так, так, і знову ми про гроші. А куди ж без них? Тим паче, що у нашому капіталістичному суспільстві від грошей (точніше, від їх наявності) залежить фактично усе. І якщо раніше була актуальною фраза «здоров’я за гроші не купиш», то зараз її красномовно доповнюють словами – «хоча за гроші його можна суттєво покращити».

 

Так і виходить – є гроші, тоді й жити легше. Це особливо актуально для людей поважного віку. Оскільки у фінансовому плані держава пенсіонерів не особливо підтримує, їм доводиться знаходити способи, як виживати з найменшими витратами. Серед таких – економія, про яку будемо говорити.

 

Способів заощадження існує безліч. Найпопулярніший з них – зниження якості власного життя. Не секрет, що українські пенсіонери в основному купують лише дешеві продукти харчування, вони десятиліттями не знають, що таке новий одяг, а серед медичних препаратів можуть дозволити собі придбати лише найнеобхідніші та найдешевші. Найчастіше такий метод дозволяє заощадити, але у перспективі ми ризикуємо заплатити власним здоров’ям. Тому варто зробити все можливе, аби цим методом користувалося якомога менше пенсіонерів. 

 

Найчастіше людина обирає сфери, де можна заощадити, виходячи з власних звичок, вподобань і стилю життя. Тому проблема економії цілком логічно набуває особистого характеру. В черговому випуску передачі «Життя на пенсії з Центром «ПЕНСІОН» Михайло Вулах разом з гостями у студії спробував розібратись у проблемі економії на пенсії та знайти шляхи вирішення найрізноманітніших проблем людей поважного віку. Чи вийшло? Дивіться щовівторка о 10:30 та щоп’ятниці о 14:30 на телеканалі «Перший Діловий».

 

Також підписуйтесь на наш офіційний канал в Youtube – pension.ua/tv та на офіційну сторінку Центру «ПЕНСІОН» у фейсбуці –  facebook.com/pension.ua, щоб завжди бути в курсі усіх найбільш актуальних новин з життя людей похилого віку.


Версия для печати

Назад к списку