Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Як пенсіонеру економити на ліках? Анонс

Ліки можут бути дешевини - кажуть у ПЕНСІОНі

 

 

 

 

Центр допомоги та соціального захисту пенсіонерів «ПЕНСІОН» знову розпочинає обговорення актуальних для літніх людей тем. Але цього тижня наша передача не просто актуальна, вона життєво важлива!



З роками здоров’я пенсіонера, на жаль, не покращується. І це твердження працює для всіх без виключення людей, незалежно від роду заняття чи генетичних особливостей. Адже людина – не вино, і з роками краще їй не стає. До того ж стан екології теж згубно впливає навіть на молодий, фізично міцний організм.



Тому з роками на полиці біля ліжка починають з’являтись препарати для нормалізації тиску, для покращення кровообігу, серцево-судинні препарати, усілякі мазі та настоянки для суглобів, заспокійливі та знеболюючі. І все це коштує чималих грошей, яких у пенсіонера не так вже і багато. А якщо додати до цього вартість приладів для контролю стану здоров’я, таких як тонометр, електричний термометр, глюкометр, то сума виходить дійсно космічною!



Судіть самі – один з найдешевших флаконів гелю для суглобів коштує від 90 грн, більш-менш дієві  препарати для серця – від 150 грн, а звичайний блістер анальгіну вже досяг позначки у 5 грн за штуку. Здавалось би, не такі великі цифри, якби не два «але»: 



-    мінімальна пенсія в Україні наразі складає 1435 грн;



-    кількість препаратів і дози, які необхідні пенсіонеру на місяць.



От і виходить, що фактично уся пенсія може піти на ліки, а за що тоді жити? Навіть не так: як тоді виживати? Адже про повноцінне життя в умовах постійної нестачі коштів годі й казати…

 

 



На щастя, вихід є, і цей вихід можуть запропонувати у Центрі «ПЕНСІОН». Як пенсіонеру знайти дешеві ліки? Як знайти додаткові кошти на їх придбання? Саме на ці запитання дасть відповідь наша програма. Дивіться черговий випуск «Життя на пенсії з Центром «ПЕНСІОН» щовівторка о 10:30 та щоп’ятниці о 14:30 на телеканалі "1 Діловий".


Версия для печати

Назад к списку