Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Як пенсіонеру подолати самотність?

Анонс передачі «Соціальний статус»

 

 

 

Від самотності не вбережеться ніхто. Навіть найбільш щасливі люди поряд з якими постійно є рідні та близькі, мають ризик залишитись самотніми. Адже життя іноді готує сюрпризи, і не завжди ці сюрпризи приємні.

 

 

У своїй роботі співробітники нашого Центру часто зіштовхуються з ситуаціями, коли самодостатні у всіх випадках люди, потрібні і цікаві за свою робочу діяльність, маючі родичів та друзів, в один «прекрасний» момент залишаються абсолютно самотніми. І на це може бути кілька причин, хоча найбільш часто вона одна – поки ти можеш бути корисним людям, ти потрібен. Приходить пенсія – і ти вже ніхто, з тебе жодної користі. І добре, якщо люди зберегли повагу і навіть до непрацездатної людини ставляться з розумінням, не залишають її у чотирьох стінах. Хоча це, як правило, виняток з правила…

 

 

Ще більш болюча ситуація – коли тебе покидають рідні люди. Таких випадків теж вистачає, хоча для багатьох навіть уявити собі таке складно. Нажаль, сучасний світ дуже жорстокий, і в гонитві за збагаченням, забезпеченням своєї родини усім необхідним, люди забувають про батьків пенсіонерів, залишаючи тих без належної уваги. Це сучасні реалії. Від них нікуди не дітися.

 

 

От і залишається людина одна, на самоті зі своїми думками. І не потрібні їй гроші – хіба багато потрібно на пенсії? Аби з кимось поспілкуватись, аби хтось подзвонив, аби хтось приділив увагу… Як вирішити цю проблему? Виявляється, дуже складно…

 

 

Додатковий заробіток на пенсії можливий, достатньо мати трішки здоров’я. А от знайти близьких друзів – складніше. Тут в дію вступає моральна складова, яку не купити ні за які гроші.

 

 

Свого часу у Центрі «ПЕНСІОН» зрозуміли, що самотність –одна з головних проблем, яку потрібно терміново вирішувати. І вирішили! Як? Про це дізнаєтесь, подивившись черговий випуск передачі «Соціальний статус» на телеканалі «1 Діловий», у якій директор Центру Михайло Вулах розкриє усі нюанси вирішення проблем самотності українських пенсіонерів.

 

 

Дивіться «Соціальний статус» щовівторка о 10:30 та щоп’ятниці о 14:30 на телеканалі «1 Діловий».

 


Версия для печати

Назад к списку