Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

ЯК РІЗНІ ДОГОВОРИ ПОКРАЩУЮТЬ ЯКІСТЬ ЖИТТЯ ПЕНСІОНЕРА

Нерухомістю можна розпорядитися по-різному. Розраховуючи на допомогу в майбутньому можна укласти договір дарування, заповіт або ж спадковий договір.
Сьогодні ми хотіли б наочно порівняти як різні договори покращують якість життя пенсіонера, та коротко розказати про різні типи договорів, які ми назвали вище. Дивіться нашу схему-таблицю.
Розглянемо перший договір - дарування. При його укладанні, фактично, Ви віддаєте свою квартиру обраному спадкоємцю, втрачаючи право власності на нерухомість та продажу. Допомагати Вам за договором дарування насправді спадкоємець не зобов'язаний, тож чи отримаєте Ви реальну допомогу за даним договором і чи не опинитеся на вулиці після підписання - велике питання. Якщо чесно, то нерідко до нас звертаються пенсіонери, які певний час тому подарували ....
Другий тип договору, який ми порівнюємо у таблиці - це заповіт. За ним Ви залишаєтеся власником квартири, можете спокійно у ній проживати, але є декілька нюансів. По-перше Ви можете скільки завгодно разів змінювати заповіт і не повідомляти про це спадкоємцям. Мабуть кожен з нас наведе приклад життєвої ситуації із свого оточення. Коли чиясь бабуся пішла з життя, і родичі були дуже здивовані, кому вона заповіла своє майно. Тому, особливо якщо потенційних спадкоємців декілька, вони не дуже впевнені у своїх перспективах отримання спадку й не поспішають допомагати. Та й взагалі, за законом, заповіт не містить у собі ніяких вимог щодо піклування про заповідача, тому спадкоємець, фактично, не зобов'язаний надавати Вам реальну допомогу.
Натомість, спадковий договір - це найкращий варіант для тих, хто хоче зберегти право власності на свою квартиру та отримувати реальну, гарантовану допомогу. В цьому випадку Ви не можете лише продати свою квартиру, але довічно в ній проживаєте, залишаєтесь власником за всіма документами, а також отримуєте РЕАЛЬНУ допомогу згідно договору. Саме в спадковому договорі чітко прописані всі нюанси, тож якщо спадкоємець не буде допомагати, таку угоду завжди можна розірвати не на користь спадкоємця.
Тож перш, ніж укладати будь-які договори щодо свого майна, уважно вивчіть кожний з них та впевніться, чи дійсно Ви зможете отримати допомогу, коли це буде Вам необхідно.
Якщо ж у Вас є уточнюючі питання, Ви завжди можете зателефонувати до Центру "Пенсіон" і ми залюбки відповімо на все, що цікавить Вас, а також зробимо індивідуальний план покращення якості Вашого життя.
Слава Україні!

 


Версия для печати

Назад к списку