Гаряча телефонна лінія:
(044) 288 21 98
замовити дзвінок

Юрист-ПЕНСІОН консультує! №2

Нова рубрика на сайті ПЕНСІОНу

 

 

 

 

Доскональне знання законів дозволяє людині не лише комфортно почувати себе, коли необхідний юридичний захист, а й отримувати від держави додаткові пільги та заохочення. У цивілізованому суспільстві грамотне використання пільг дозволяє суттєво заощаджувати кошти, і люди, особливо пенсійного віку, не цураються цим користуватись.

 

 

Центр “ПЕНСІОН” продовжує консультувати своїх підопічних у важливих юридичних питаннях. Цього разу ми пропонуємо вам ознайомитись з найбільш важливими законами, які дозволяють пенсіонеру отримувати державну допомогу. На їх основі пенсіонер може отримати гарантовану державою допомогу!

 

 

Зустрічаємо нову рубрику у нас на сайті “Юрист-ПЕНСІОН консультує”. Хто вже знає - повторюємо, ну а хто вперше читає - майте на увазі!

 

Стаття 121 Земельного кодексу України

1. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах:

а) для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території сільської, селищної, міської ради розташовано декілька сільськогосподарських підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності сільськогосподарських підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району;

б) для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара;

в) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;

г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара;

ґ) для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;

д) для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара.

2. Розмір земельних ділянок, що передаються безоплатно громадянину для ведення особистого селянського господарства, може бути збільшено у разі отримання в натурі (на місцевості) земельної частки (паю).

 


Версия для печати

Назад к списку